יום ב', כג’ בכסלו תשע”ח
    דף הבית  |  אודות  |  צור קשר/המסר האדום  |  טלפונים  |  הלוח  |  פייסבוק  |  הבלוג  |  ארכיון  |  מגדלור-נט  |  חדשות אור עקיבא  |  מגדלור ניוז חדרה  |  מגדלור קיסריה והסביבה  |  לוח אירועים  |  לוח דרושים  |  מסעדות/בתי קפה/ פאבים  |  כניסה למערכת  |  ניהול  
10:51 (21/01/17) מערכת מגדלור

אין חורף אמיתי בלי צ'ולנט, ואין צ'ולנט בלי קישקע – ארוכה ושלמה, עסיסית וטעימה. רשת הסופרמרקטים 'טיב טעם' , מציעה מתכון עסיסי לצ'ולנט וטיפים לשמירת הקישקע שלם. מתכון להכנת צ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעםחומרים:2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם2 ראשי סלרי 200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה6 בצלים שלמים 2 ראשי שום מפורקים חצי זר פטרוזיליה קצוצה4 ענפי טימיןקישקע1/4 כוס שמן זיתמלח ופלפל שחור לתיבול2 כפות רסק עגבניותמים כדי כיסוי אופן ההכנה:מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלותלמשך שעה ומורידים טמפ' ל 100 מעלות למשך לילה שלם. טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם:חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך טיפ שובב: בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה – הפתעה מובטחת!